Pētījumi pierādīja, ka tie, kuri ēda šokolādi vairākas reizes nedēļā, bija slaidāki un tievāk nekā tie, kas to ēda laiku pa laikam.
Jauni pētījumi parādīja, ka cilvēki, kuri ēd šokolādi regulāri, visticamāk būs tievāki.
Šie dati iegūti, izanalizējot gandrīz 1000 amerikāņus, kuriem kontrolēja diētu, skaitīja kalorijas un ķermeņa masas indeksu.
Pētījumi parādīja, ka tie, kas ēda šokolādi vairākas reizes nedēļā, bija vairumā gadījumu tievāki, nekā tie, kas šokolādei ēda neregulāri.
Zinātnieki uzskata, ka, lai gan šokolāde ir piepildīta ar kalorijām, tajā ir arī sastāvdaļas, kas var veicināt svara zudumu, nevis tauku sintēzi.
Neskatoties uz kaloriju patēriņa pieaugumu, regulārais šokolādes patēriņš pētījumā iesaistītajiem cilvēkiem uzrādīja zemāku ķermeņa masas indeksu (ĶMI).
Pat tad, ja tika ņemti vērā citi faktori, piemēram, fiziskās aktivitātes apjoms, joprojām saglabājās saikne starp šokolādi un ĶMI.
Lai arī sevis palutināšana ar šokolādi nenodara nekādu ļaunumu, pārāk liela daļa no tā var būt kaitīga, jo tajā ir daudz cukura un tauku.